Thịt kho tàu tiếng anh là Vietnamese Caramelized Pork and Eggs or Thit Kho Tau. Món thịt kho tàu này chỉ có 2 nguyên liệu chính là thịt và trứng nhưng nếu nêm nếm đúng cách sẽ tạo nên một món ăn hấp dẫn vô cùng.
Để giúp bạn trổ tài chinh phục cả nhà, Massageishealthy sẽ giới thiệu cách làm thịt kho tàu bằng tiếng anh rất đơn giản. Cùng xem nhé!
Hướng dẫn cách nấu món thịt kho tàu bằng tiếng anh – How to cook thit kho tau
Thuyết minh cách làm thịt kho tàu bằng tiếng anh – Mặc dù có xuất xứ từ Trung Quốc nhưng món thịt kho tàu từ lâu đã trở thành món ăn yêu thích của hầu hết người Việt Nam với hương vị đậm đà, khó cưỡng.
Giới thiệu về nguồn gốc món thịt kho tàu
Vietnamese Caramelized Pork and Eggs or Thit Kho Tau, is a traditional Vietnamese dish of pork belly and boiled eggs, slowly braised in coconut juice. Like most Vietnamese dishes, it’s eaten with white rice and a side of fresh or boiled vegetables.
The star of the dish is obviously the pork. The pork belly is extremely tender. The meat simply crumbles and falls off the bones, while the fatty skin melts in your mouth.
As for the sauce, it is both savory and sweet, making it a great dipping sauce for sliced cucumbers and lettuce, or boiled greens such as water spinach, Rau Muong.
For the below recipe, I took a shortcut from caramelizing sugar by using thick soy sauce. Caramelizing sugar is how traditional Vietnamese dishes gets its color. This process can get very tricky because pan-frying sugar to get a nice amber color can lead to burning sugar.
One minute to long on the stove and you got yourself the foul smell of burnt sugar that will linger in the house.
To prevent this incident and to speed up the process, I use thick soy sauce. I use just enough to coat the eggs and pork before braising. We don’t want to use too much as it can affect the flavor of the dish.
Trình bày cách làm thịt kho tàu bằng tiếng anh – thit kho tau wiki
Ingredients
- 2.5 lbs pork belly
- 6 hard-boiled eggs (peeled)
- 1 tablespoon salt for cleaning pork
- 9 tablespoons fish sauce
- 1 tablespoon vegetable oil
- 1 large shallot (about 4 tablespoons when minced)
- 4 cloves garlic; sliced thinly
- 2 teaspoons thick soy sauce
- 6 tablespoons granulated sugar
- 1 can of coconut juice (CoCo brand preferred)
- 2 cups water
Instructions thit kho tau recipe
Chỉ cần vài bước là bạn đã có ngay một món ăn hấp dẫn để chiêu đãi cả gia đình rồi. Không cần cầu kỳ, món thịt kho tàu này chỉ cần dùng kèm với rau muốn luộc hay dưa leo là đã đầy đủ hương vị rồi nhé.
Mời bạn xem thêm rất nhiều cách làm các món ăn Việt Nam, Thế Giới bằng tiếng Anh tại chuyên mục Món Ăn Tiếng Anh
Còn chần chừ gì mà không lưu lại cách làm món thịt kho tàu bằng tiếng anh của chúng tôi để trổ tài nào!
Chúc các bạn thành công và ngon miệng.