Bài tập viết lại câu so sánh có đáp án

Video viết lại câu so sánh trong tiếng anh

1. So sánh ngang bằng.

a. Mary/ tall/ her brother.

_______________________________________________

b. A lemon/ not sweet/ an orange.

_______________________________________________

c. A donkey/ not big/ a horse.

_______________________________________________

d. This dress/ pretty/ that one.

_______________________________________________

e. the weather/ not cold/ yesterday.

_______________________________________________

Đáp án:

a – Mary is as tall as her brother.

b – A lemon is not as sweet as an orange.

c – A donkey is not as big as a horse.

d – This dress is as pretty as that one.

e – The weather is not as cold as yesterday.

2. So sánh hơn:

a. A rose/ beautiful/ a weed.

_______________________________________________

b. A dog/ intelligent/ a chicken.

_______________________________________________

c. Ba/ friendly/ Nam.

_______________________________________________

d.Your house/ far/ from school / my house.

_______________________________________________

e. A horse/ strong/ a person.

_______________________________________________

Đáp án:

a – A rose is more beautiful than a weed.

b – A dog is more intelligent than a chicken.

c – Ba is more friendly than Nam.

d – Your house is further from school than my house.

e – A horse is stronger than a person.

3. So sánh nhất:

a. The Nile/ long/ river/ in the world.

_______________________________________________

b. Lan/ tall/ student / in my class.

_______________________________________________

c. English coffee/ bad/ of all.

_______________________________________________

d. Australia/ small/ continent in the world.

_______________________________________________

e. That/ high/ mountain in the world.

_______________________________________________

Đáp án

a – The Nile is the longest river in the world.

b – Lan is the tallest student in my class.

c – English coffee is the worst of all.

d – Australia is the smallest continent in the world.

e – That is the highest mountain in the world.

Bài tập bổ sung

Bài tập 1: Hoàn thành câu bằng dạng so sánh đúng của từ trong ngoặc:

1. Her daughter is…………….her (beautiful).

2. Summer is………………..season of the year (hot)

3. That dog isn’t………………..it looks (dangerous)

4. In the past, people were………………..than today (polite)

5. It is………..today than it was yesterday (cold)

6. Our hotel was…………..than all the others in the town (cheap)

7. What’s………………..river in the world (long)

8. It was an awful day. It was………….day of my life (bad)

9. Everest is……………mountain in the world. It is………than any other mountain (high)

10. I prefer this chair to the other one. It’s……………… (comfortable)

Đáp án

1. Her daughter is as beautiful as her.

2. Summer is the hottest season of the year.

3. That dog isn’t as dangerous as it looks.

4. In the past, people were more polite than today.

5. It is colder today than it was yesterday.

6. Our hotel was cheaper than all the others in the town.

7. What’s the longest river in the world.

8. It was an awful day. It was the worst day of my life.

9. Everest is the highest mountain in the world. It is higher than any other mountain.

10. I prefer this chair to the other one. It’s more comfortable.

Bài tập 2: Viết lại các câu sau bắt đầu bằng từ cho trước sao cho nghĩa không thay đổi.

1. This is the most delicious cake I’ve ever tasted.

=> I’ve…………………………..

2. I’ve never met any more dependable person than George.

=> George is…………………………

3. There isn’t anybody as kind-hearted as your mother.

=> Your mother is……………………

4. There is no better teacher in this school than Mr John.

=> Mr John is……………………………..

5. Have you got any bigger than that one?

=> Is this…………………………………?

Đáp án

1. This is the most delicious cake I’ve ever tasted.

=> I’ve never tasted a more delicious cake than this one.

2. I’ve never met any more dependable person than George.

=> George is the most dependable person I’ve ever met.

3. There isn’t anybody as kind-hearted as your mother.

=> Your mother is more kind-hearted than anyone.

4. There is no better teacher in this school than Mr John.

=> Mr John is the best teacher in this school.

5. Have you got any bigger hat than that one?

=> Is this the smallest hat you’ve got?

II. Rewrite these sentences, keeping the original meaning:

1. My house is bigger than your house.

=> Your house is………………….

2. The black car is cheaper than the red car.

=> The red car_____________

3. This film is more interesting than that one.

=> That film is_____________

4. My kitchen is smaller than yours.

=> Your kitchen________________

5. My grandmother is older than every one in my family.

=> My grandmother is the________

6. No one in my class is as tall as Tam.

=> Tam is the____________________

7. I can’t cook as well as my mother.

=> My mother can cook____________

8. He does not play tennis as well as Jack.

=> Jack can___________________

9. I did not spend as much money as you.

=> You spent___________________

10. I don’t think this book is expensive as it is.

=> This book is____________

11. He is the tallest boy in his class.

=> No one in_______________

12. This is the most interesting film of all.

=> No other films are_____________

13. No cars in the world are more expensive than Japanese ones.

=> Japanese cars _____

14. This exercise is easier than that one.

=> That exercise is not_________

15. He drives more carefully than Jack does.

=> Jack_____________

16. No one in the group plays better than he.

=> He can___________________

17. No hotel in the city is as comfortable as this.

=> This hotel is the _______

18. Other oceans in the world aren’t as large as the Pacific one.

=> The Pacific Ocean is ______

Đáp án:

1 – Your house is not as big as my house.

2 – The red car is more expensive than the black car.

3 – That film is not as interesting as this one.

4 – Your kitchen is bigger than mine.

5 – My grandmother is the oldest in my family

6 – Tam is the tallest student in my class.

7 – My mother can cook better than me.

8 – Jack can play tennis better than he.

9 – You spent more money than than me.

10 – This book is more expensive than I think.

11 – No one in his class is taller than him.

12 – No other films are more interesting than this one.

13 – Japanese cars are the most expensive car in the world.

14 – That exercise is not as easy as this one.

15 – Jack drives not as carefully as he does.

16 – He can play better than all in the group.

17 – This hotel is the most comfortable one in the city.

18 – The Pacific Ocean is the largest ocean in the world.

BÀI TẬP VIẾT LẠI CÂU SO SÁNH BÀI SỐ 2

I. Chia đúng từ trong ngoặc:

1. It’s………………… than mine. (small)

2. Yours is………………….. than mine. (big)

3. It cost…………………. than I thought. (little)

4. He’s…………………. than he looks. (intelligent)

5. The road is………………….. than the motorway. (narrow)

6. She talks…………………. than I do. (quickly)

7. It’s………………….. than it looks. (bad)

8. It’s…………………. than it was. (good)

9. It was…………………. than I thought it would be. (quick)

10. I’d like some…………………. information about your courses. (far)

Đáp án

1. It’s……….smaller…………. than mine. (small)

2. Yours is………bigger………….. than mine. (big)

3. It cost………less………….. than I thought. (little)

4. He’s………more intelligent………….. than he looks. (intelligent)

5. The road is……..more narrow…………… than the motorway. (narrow)

6. She talks…….quicker……………. than I do. (quickly)

7. It’s………worse………….. than it looks. (bad)

8. It’s……….better…………. than it was. (good)

9. It was……..quicker…………… than I thought it would be. (quick)

10. I’d like some……….farther…………. information about your courses. (far)

II. Dùng các hình thức so sánh với tính từ trong ngoặc:

Tham Khảo Thêm:  Làm chủ cấu trúc remember nhanh chóng nhất

1. Mary is 10 years old. Julie is 8 years old. Mary is (old)……………………….Julie.

2. The Alps are very high. They are (high)……………………..mountains in Europe.

3. An ocean is (large)………………………….. a sea.

4. A Rolls Royce costs a lot of money. A Twingo costs less money.

A Rolls Royce is (expensive)………………………….a Twingo.

5. John’s results were good. Fred’s results were very poor. Fred’s results were (bad)…………………………..John’s.

6. This exercise is not difficult. It’s (easy)………………………….I expected.

7. The weather is not good today – it’s raining. I hope the weather will be (good)……………………next week.

8. People are not friendly in big cities. They are usually (friendly)………………….in small towns.

9. In the government of a country, the President is (important)…………………person.

10. People say that Chinese is (difficult)……………….to learn than English.

11. This test is not (difficult)…………………as it was last month.

12. The winter is coming. It is getting (cold)………………and (cold)……………….

13. The problem seems to be (serious)……….and…………

Đáp án

1. Mary is 10 years old. Julie is 8 years old. Mary is (old)……….older than………………Julie.

2. The Alps are very high. They are (high)…………..higher than…………mountains in Europe.

3. An ocean is (large)……………..larger than…………… a sea.

4. A Rolls Royce costs a lot of money. A Twingo costs less money.

A Rolls Royce is (expensive)………………more expensive than………….a Twingo.

5. John’s results were good. Fred’s results were very poor. Fred’s results were (bad)………………worse than…………..John’s.

6. This exercise is not difficult. It’s (easy)……………..easier than…………..I expected.

7. The weather is not good today – it’s raining. I hope the weather will be (good)………….better………..next week.

8. People are not friendly in big cities. They are usually (friendly)…………friendlier……….in small towns.

9. In the government of a country, the President is (important)……..the most important………….person.

10. People say that Chinese is (difficult)……….more difficult………to learn than English.

11. This test is not (difficult)……….as difficult………..as it was last month.

12. The winter is coming. It is getting (cold)…..colder ………….and (cold)………colder ……….

13. The problem seems to be (serious)….more……and…..more serious…….

III. Chia dạng đúng của tính từ trong ngoặc:

1. The movie was (interesting)…………….than the one on TV.

2. We’ve got (little)……………………….time than I thought.

3. This shirt is too small. I need a ( large)……………..one.

4. Lan is (clever)……………..and (pretty)……………….than Lien.

5. She is (nice)………………………than I expected.

6. This was the (big)………………….farm I’ve ever visited.

7. Who between the two workers is the (good)…………………..?

8. This old machine is (powerful)…………….than we thought.

9. The farmers have never had a (rich)………… harvest than that.

10. Which is (difficult)……………………, English or Math?

11. It is the (expensive)…………………of the two cars.

12. Which is the (expensive)…………………of these two coats?

13. What is the (long)……………….river in Vietnam.

Đáp án:

1. more interesting

2. less

3. larger

4. cleverer – prettier

5. nicer

6. biggest

7. best

8. more powerful

9. richer

10. more difficult

11. most expensive

12. most expensive

13. longest

IV. Viết lại các câu sau sao cho nghĩa không đổi:

1. Her old house is bigger than her new one.

=> Her new house……………………………………………

2. No one in my class is taller than Peter.

=> Peter……………………………………………….

3. The black dress is more expensive than the white one.

=> The white dress……………………………………………

4. According to me, English is easier than Maths.

=> According to me, Maths………………………………….

5. No one in my group is more intelligent than Mary.

=> Mary……………………………………………………….

6. No river in the world is longer than the Nile.

=> The Nile…………………………………………………..

7. Mount Everest is the highest mountain in the world.

=> No mountain………………………………………………

8. This is the first time I have ever met such a pretty girl.

=> She is……………………………………………………..

9. He works much. He feels tired.

=> The more…………………………………………………

10. This computer works better than that one.

=> That computer……………………………………………..

11. The apartment is big. The rent is high.

=> The bigger………………………………………………….

12. We set off soon. We will arrive soon.

=> The sooner……………………………………………………

13. The joke is good. The laughter is loud.

=> The better………………………………………………………

14. She gets fat. She feels tired.

=> The fatter……………………………………………………….

15. As he gets older, he wants to travel less.

=> The older……………………………………………………….

16. The children are excited with the difficult games.

=> The more……………………………………………………….

17. People dive fast. Many accidents happen.

=> The faster……………………………………………………….

18. I meet him much. I hate him much

=> The more……………………………………………………….

19. My boss works better when he is pressed for time,

=> The less………………………………………………………….

20. As he has much money, he wants to spend much.

=> The more………………………………………………………….

21. If you read many books, you will have much knowledge.

=> The more……………………………………………………………

22. He speaks too much and people feel bored.

=> The more……………………………………………………………

23. The growth in the economy makes people’s living condition better.

=> The more……………………………………………………………..

24. People learn a lot of things as they travel far.

=> The farther…………………………………………………………….

Đáp án:

1. Her new house isn’t so/ as big as her old one.

2. Peter is the tallest in my class.

3. The white dress isn’t so/ as expensive as the black one.

4. According to me, Maths isn’t so/ as easy as English.

5. Mary is the most intelligent in my group.

6. The Nile is the longest river in the world.

7. No mountain in the world is higher than Mount Everest.

8. She is the prettiest girl I have ever met.

9. The more he works, the more tired he feels.

10. That computer doesn’t work so/ as well as that one.

11. The bigger the apartment is, the higher the rent is.

12.The better the joke is, the louder the laughter is.

14. The fatter she gets, the more tired she feels.

15. The older he gets, the less he want to travel.

16. The more difficult the games are, the more excited the children are.

17. The faster people drive, the more accidents happen.

18.The more I meet him, the more I hate him.

19. The less time my boss has, the better he works.

20. The more money he has, the more he wants to spend.

21. The more books you read, the more knowledge you will have.

22.The more he speaks, the more bored people feel.

23.The more the economy grows, the better people’s living condition is.

24. The farther people travel, the more the learn.

V. Chọn đáp án đúng

1. Of the four dresses, which is ………………..expensive?

A. the best

B. the most

C. the more

D. the greater

2. The larger the apartment, the………………. the rent.

A. expensive

B. more expensive

C. expensively

D. most expensive

3. The faster we walk,………….. we will get there.

A. the soonest

B. the soon

C. the more soon

D. the sooner

4. “ Why did you buy these oranges? ” “They were ……….….. I could find. ”

A. cheapest

B. cheapest ones

C. the cheapest ones

D. the most cheapest

5. She plays the piano …………… as she sings.

A. as beautifully

B. more beautifully

C. as beautiful

D. the most beautifully

6. The streets are getting more and …………… these days.

A. crowded

B. less crowded

C. more crowded

D. most crowded

7. The larger the city, …………… the crime rate.

A. highest

B. higher

C. the highest

D. the higher

8. You must explain your problems …………….

A. as clear as you can

B. as clearly as you can

C. as clear than you are

D. as clearly as you are

9. Pil is ……………… person we know.

A. the happier

B. the happiest

C. happier

D. happiest

10. Which woman are you going to vote for? -I’m not sure. Everyone says that Joan is………….

A. smarter

B. the smarter

C. more smarter

D.more smart

11. Bill is ………………

A. lazier and lazier

Tham Khảo Thêm:  HIV lây qua đường nào và cách phòng ngừa lây nhiễm HIV là gì?

B. more and more lazy

C. lazier and more lazy

D. more lazy and lazier

12. It’s too noisy here. Can we go somewhere …………………?

A. noisier

B. more quiet

C. more noisy

D. quieter

13. ………………..the time passes, …………….I feel ! The deadline of my thesis is coming, but I have just finished half of it.

A. The faster / the nervous

B. The more fast / the nervous

C. The fast / the more nervous

D. The faster / the more nervous

14. China is the country with…………………..population.

A. the larger

B. the more large

C. the largest

D. the most large

15. She sat there quietly, but during all that time she was getting…………….Finally she exploded.

A. more and more angry

B. the more angry

C. angrier and angrier

D. the most angry

16. For ……………….., it is certain that in the future some things will be very different.

A. the better or the worse

B. the good or the bad

C. good or bad

D. better or worse

17. Her grandfather’s illness was…………………..we thought at first.

A. more seriously as

B. as seriously as

C. more serious than

D. as serious than

18. My brother was feeling tired last night, so he went to bed…………..usual.

A. more early than

B. as early as

C. more earlier as

D. earlier than

19._______ you study for these exams, _______ you will do.

A. The harder / the better

B. The more / the much

C. The hardest / the best

D. The more hard / the more good

20. His house is _______ mine.

A. twice as big as

B. as twice big as

C. as two times big as

D. as big as twice

21. Nobody is happy than Miss Snow is.

22. He needs many more sugar than I do.

23. Does Mary feel weller today than she did yesterday?

24. It’s becoming hard and harder to find a job.

25. The more you have, the most you want.

Đáp án

1 – B; 2 – B; 3 – D; 4 – C; 5 – A;

6 – C; 7 – D; 8 – B; 9 – B; 10 – B;

11 – A; 12 – D; 13 – D; 14 – C; 15 – C;

16 – D; 17 – C; 18 – D; 19 – A; 20 – A;

21 – happy thành happier;

22 – many thành much;

23 – weller thành better;

24 – hard thành harder;

25 – most thành more;

VI. Viết dạng đúng của từ trong ngoặc.

1. Can’t you think of anything _____________(intelligent) to say?

2. Well, the place looks _____________(clean) now.

3. Janet looks ____________(thin) than she did.

4. You need to draw it ______________(carefully) .

5. The weather is getting ___________ (bad).

6. The programme will be shown at a __________ (late) date.

7. I can’t stay ________________(long) than half an hour.

8. A mobile phone would be a_______________ (useful) present.

9. I’ll try to finish the job ________________ (soon).

10. It was_______________ (busy) than usual in town today.

11. I’ll be even_____________ (annoyed) if you do that again.

12. Since the break-in I feel ____________ (nervous).

ĐÁP ÁN

1. Can’t you think of anything _______more intelligent______(intelligent) to say?

2. Well, the place looks __cleaner________(clean) now.

3. Janet looks _____thinner______(thin) than she did.

4. You need to draw it ____more carefully________(carefully) .

5. The weather is getting _____worse______ (bad).

6. The programme will be shown at a __later_______ (late) date.

7. I can’t stay ________longer_____(long) than half an hour.

8. A mobile phone would be a___more useful_________ (useful) present.

9. I’ll try to finish the job ____sooner______ (soon).

10. It was_____busier_______ (busy) than usual in town today.

11. I’ll be even______more annoyed____ (annoyed) if you do that again.

12. Since the break-in I feel _____more nervous______ (nervous).

VI. Viết dạng đúng của từ trong ngoặc.

It’s the shortest (short) day of the year.

It’s the most beautiful (beautiful) building in the world.

1. That was the __________ (funny) film I’ve ever seen.

2. It was the ______________(horrible) feeling I’ve ever had.

3. Have you read her ______________(recent) book?

4. It’s the _______________(large) company in the country.

5. It was the _______________(boring) speech I’ve ever heard.

6. You’ve got the _______________(far) to travel.

7. That’s the _____________(helpful) idea so far.

8. The factory uses the ________________ (modern) production methods.

9. This is the __________________(early) I’ve ever got up.

10. It was the ________________(sad) day of my life.

ĐÁP ÁN

1. That was the _____funniest____ (funny) film I’ve ever seen.

2. It was the _______most horrible______(horrible) feeling I’ve ever had.

3. Have you read her ____most recent________(recent) book?

4. It’s the ________largest____(large) company in the country.

5. It was the _________most boring_____(boring) speech I’ve ever heard.

6. You’ve got the _____furthest________(far) to travel.

7. That’s the ________most helpful____(helpful) idea so far.

8. The factory uses the ____most modern______(modern) production methods.

9. This is the ______earliest_______(early) I’ve ever got up.

10. It was the _____saddest______(sad) day of my life.

VII. Hãy chọn từ đúng để điền vào khoảng trống.

My new job is great. I like it much better than my old one. The people here are (1) (more nice/most nice/ nicer/ nicest)__________ than I expected. Luckily my new boss isn’t as rude (2) (as/so/ than/ that)__________ my old boss, Mrs. Crossley, was. I hated her. She was the (3) (least/less/ less and less/ so)__________ friendly person I’ve ever met. Everyone here is older (4) (as I/ as me/ than I/ than me)__________ In fact I’m the youngest person (5) (from/ in/ of/ outof)__________ the office. But I don’t mind.

The good thing about the job is that I get a (6) (bit/ less/ lot/ much)__________ more money,although not much more than I did before. The bad thing is that the journey isn’t (7) (as/ less/more/ same) __________ simple as it was in my old job, where the bus took me straight there.Now I have to change buses. But I’m allowed to start work early. The earlier I leave home, (8)(more easier/ more easy/ the easier/ the easy)__________ the journey is because the buses aren’t so crowded.

Đáp án

My new job is great. I like it much better than my old one. The people here are (1) (more nice/most nice/ nicer/ nicest)_____nicer_____ than I expected. Luckily my new boss isn’t as rude (2) (as/ so/ than/ that)_____as_____ my old boss, Mrs. Crossley, was. I hated her. She was the (3) (least/ less/ less and less/ so)_____least_____ friendly person I’ve ever met. Everyone here is older (4) (as I/ as me/ than I/ than me)______than me____ In fact I’m the youngest person (5) (from/ in/ of/ out of)____of______ the office. But I don’t mind.

The good thing about the job is that I get a (6) (bit/ less/ lot/ much)___bit_______ more money,although not much more than I did before. The bad thing is that the journey isn’t (7) (as/ less/more/ same) ____as______ simple as it was in my old job, where the bus took me straight there. Now I have to change buses. But I’m allowed to start work early. The earlier I leave home, (8) (more easier/ more easy/ the easier/ the easy)___the easier_______ the journey is because the buses aren’t so crowded.

VIII. Sử dụng từ trong ngoặc để hoàn chỉnh những câu sau đây sao cho vẫn giữ nguyên nghĩa.

1. The living-room isn’t as big as the kitchen. (bigger)

The kitchen __________.

2. I’m not as fit as you. (am)

You’re __________.

3. The table and the desk are the same size. (big)

The table __________the desk.

4. Prices just get higher all the time. (and)

Prices __________.

5. The dress is cheaper than the skirt. (expensive)

Tham Khảo Thêm:  Biên giới quốc gia trong lòng đất

The skirt __________ the dress.

6. This crossword is the easiest. (difficult)

This crossword __________.

7. Their excitement was increasing all the time. (excited)

They were getting __________.

8. I’ve never read a more romantic story. (most)

It’s the __________read.

Đáp án

1 – The kitchen is bigger than the living room.

2 – You’re fitter than I am.

3 – The table is as big as the desk.

4 – Prices just get higher and higher.

5 – The skirt is more expensive than the dress.

6 – This crossword is not difficult.

7 – They were getting more and more excited.

8 – It’s the most romantic story that I’ve ever read.

IX. Rewrite the sentences, beginning as shown.

1. Yesterday the temperature was nine degrees, but today it is only six degrees.

It’s____________________________________________.

2. I expected my friends arrived at about 4p.m. In fact they arrived at 2:30.

My friends________________________________________.

3. Jane cooks better than her sister.

Jane’s sister______________________________.

4. Tom is the best football player in this team.

Nobody in this team________________________.

5. Nothing is faster than the speed of light.

The speed of light______________________.

6. Jack is younger than he looks.

Jack isn’t______________________________.

7. I didn’t spend as much money as you do.

_____________________________________.

8. I have never met anyone as interesting as he is.

He is____________________________________.

Đáp án

1. Yesterday the temperature was nine degrees, but today it is only six degrees.

It’s____colder than yesterday_____.

2. I expected my friends arrived at about 4p.m. In fact they arrived at 2:30.

My friends_____arrived earlier than I expected.____________.

3. Jane cooks better than her sister.

Jane’s sister_______cooks worse Jane does._______.

4. Tom is the best football player in this team.

Nobody in this team________plays football better than Tome______________.

5. Nothing is faster than the speed of light.

The speed of light___is the fastest____.

6. Jack is younger than he looks.

Jack isn’t_____older than he looks/ as old as he looks._______.

7. I didn’t spend as much money as you do.

______You spent more money than I did._____.

8. I have never met anyone as interesting as he is.

He is______the most interesting person that I have ever met._____.

X. Viết lại các câu sau bắt đầu bằng từ cho trước sao cho nghĩa không thay đổi

1. This is the best smoothie I’ve ever drink.

I’ve never had…………………………….. .

2. Lien’s hair is as long as my hair.

Lien’s hair is the same………………….. .

3. Hong is the most pretty person in my class.

Hong is more ……………………………………………. .

4. Do you have a ruler thinner than this ruler?

Is this ruler …………………………………………… ?

5. The white car is more expensive than the blue car.

The blue car is …………………………………….. .

6. There is no one better than my mother.

My mother is …………………………………. .

7. Tom can swim much faster than Mary. (AS)

Mary can’t swim ………………………………………

8. My pen isn’t as high as yours. (THAN)

Your pen ……………………………………………….

9. My salary isn’t as high as you think. (THAN)

My salary ………………………………………………

10. Prison food isn’t as bad as I expected. (THAN)

Prison food …………………………………………….

11. Mary isn’t reliable as she used to be. (MORE)

Mary ……………………………………………………

12. I’m not as heavy as I used to be. (LIGHTER)

I …………………………………………………………..

13. You are more polite than Tom. (RUDE)

You ……………………………………………………….

14. Tom and Mary aren’t as young as they say they are. (THAN)

Tom and Mary ……………………………….. they say they are.

15. The fracture wasn’t as serious as we thought (LESS)

The fracture ……………………………………………….

16. Tom is a bit shorter than Mary. (LITTLE)

Mary ………………………………………………………..

17. Tom said doing that was more difficult than he expected. (LESS)

Tom said doing that ………………………………………..

18. I was richer than my neighbours. (POOR)

I wasn’t ………………………………………………………

XI. Use “no as (adjective) as” to rewrite the following sentences

1. John is taller than Stu.

___________________________________________

2. China is bigger than Taiwan.

___________________________________________

3. I think that history is more interesting than science.

___________________________________________

4. Black and white movies are worse than color movies.

___________________________________________

5. Apples are healthier than candies.

___________________________________________

6. Dogs are noiser than cats.

___________________________________________

7. Randy’s cell phone is newer than mine

___________________________________________

XII. Use “more/ less” to rewrite the following sentences

1.Today the sun shines more brightly than yesterday.

_________________________________________

2.This cake is more freshlt made than that one.

_________________________________________

3.Jim behaves more politely than his younger brother.

_________________________________________

4.Teenagers act more violently these days than in the past.

_________________________________________

5.The doctor treats his patiently than he should.

_________________________________________

6.My sister speaks more quickly than I.

_________________________________________

7.Now Mary drives more carefully than she used to.

_________________________________________

8.This summer I go to the beach more often than the last summer.

_________________________________________

Use the adjective in brackets in their correct forms of comparison to complete the sentences.

1. The buildings in cities are much _____________ houses in the countryside. (high)

2. There are _____________ trees in villages_____________in cities. (many)

3. Of three cattle raised in my village, chickens are _____________. (popular)

4. The life in cities is _____________ and_____________than in the countryside. (fast, convenient)

5. A village with only 13000 people is not_____________the city. (crowded)

6. Harvest time is often _____________ and_____________ for farmers. (busy, hard)

7. The city is_____________. The countryside, on the other hand, is _____________. (noisy, quiet)

8. The air pollution in cities is_____________in the countryside. (serious)

Complete each sentence using the information in brackets

1. _________________ (big) a flat is, _________________ (high) the rent.

2. _________________ (young) you are, _________________ (quickly) you learn.

3. _________________ (early) you drive home, _________________ (calm) the traffic.

4. _________________ (far) a store is, _________________ (much) you have to walk.

5. _________________ (much) try to solve this Maths problem, _________________ (complicated) it seems.

6. _________________ (good) you are a language, _________________ (fluently) you speak it.

Rewrite each sentence so it has the same meaning. Use a comparative form of the adjective in brackets.

1. Tim is older than Sarah. (young)

Sarah …………………………………………………………………………………………………

2. Our house is large than yours. (small)

Your house is ……………………………………………………………………………………..

3. Bill is not as tall as David. (short)

Bill is ………………………………………………………………………………………………..

4. Jack’s marks are worse than mine. (good)

My marks …………………………………………………………………………………………..

5. This book is the same price at that one. (expensive)

That book is ………………………………………………………………………………………..

6. Your bike is slower than mine. (fast)

My bike …………………………………………………………………………………………..…

Viết lại các câu sau theo công thức so sánh hơn và so sánh nhất.

1. Today is colder than yesterday.

Yesterday was __________________________.

2. No one in his team is more beautiful than Lisa.

Lisa is _______________________________.

3. No building in my hometown is higher than this building.

This building is ____________________________.

4. Jackie is the most intelligent in his class.

No one in his class _______________________.

5. If your son reads many science books, he will have much knowledge.

The more__________________________________.

Rewrite the following sentences without changing their meanings. Use the right comparative forms of the words in brackets.

1. Hung drives more carefully than his brother. (carefully)

______________________________________________________

2. The laboratory in my school is now better equipped than some years ago. (badly)

_____________________________________________________

3. Nam works more lazily so he often gets worse marks than Quang. (hard, good)

_____________________________________________________

4. Trung drives more carefully than Minh so he has rarely had an accident. (carelessly)

_____________________________________________________

5. Going by taxi is faster than going by bus but it costs more than a bus. (slow, little)

_____________________________________________________

Ngoài Bài tập viết lại câu so sánh có đáp án, VnDoc.com cũng đăng tải rất nhiều tài liệu học tập khác giúp học tốt môn tiếng Anh hơn như: Ngữ pháp tiếng Anh, Luyện nghe tiếng Anh, Luyện viết tiếng Anh…. Mời các bạn tham khảo.

TDTC

iwin club

jun88 789win 8kbet 79king SHBET Sv368 i9bet 68 game bài 123win Shbet cwin01 sv368 Sv388 https://hi88.gs/ fb68 fans Okvip sv388 sv368 KUBET 777vin

Link bong da truc tuyen Xoilac TV hôm nay